Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш призна, че резултатът от срещата с Етър залъгва и коментира новия си договор с клуба, който днес подписа със срок до лятото на 2026-а година. 

"Промених моите принципи, защото виждах, че ни трябваше разтърсване. Вкарах още две млади момчета, за да разпределя напрежението поравно и да им покажа, че всеки, който иска, трябва да бъде отдаден, за да може да изживее магията. Труден мач и резултатът залъгва. Не направихме това, на което се надявах, но се радвам за футболистите", заяви той.

Наставникът коментира и темата с новия си договор, който подписа с клуба.

"Говорихме доста с г-н Крушарски и на висок тон, и на спокоен тон, но когато застанахме само двамата, всеки направи компромиси в името на Локомотив и видях, че той е човек, който искрено обича клуба. Аз обичам хора, които ми дават предизвикателства и ги поемам. Няма да е лесно, ще трябва наново да градим. Аз, както досега, ще работя с цялото си сърце и душа. Ще имаме и трудни моменти, но магията, която усетих, ме накара да подпиша нов договор. Аз и екипът ми сме отдадени на идеята, тази вечер ще изляза с обръщение към локомотивската общност. Виждате колко е ураганно по върховете в Локомотив. Човек трябва да си поставя високи амбиции и ако успеем да ги изпълним, ще бъде много сладко", каза още старши треньорът. 

"Цялата философия, която изградихме, беше върху един футболист. Ние играехме с 11 полеви футболисти, но това е минало. Имахме реални шансове да се борим за Европа. Ще се опитам да изградим наново отбор, който с времето да израсте и да се класира за турнирите. Това мога да обещая. Ще работим максимално отдадени", завърши Томаш.