От Черно море се обявиха против решението на съдиите от двубоя с Етър. Вчера двата отбора се изправиха един срещу друг в мач от 19-ия кръг на efbet Лига, в който "моряците" победиха с 2:1. В края на срещата “виолетовите" получиха правото да изпълнят дузпа заради игра с ръка на Влатко Дробаров. Според Черно море обаче топката се е отклонила в коляното на защитника, а не в ръката му.

Ето какво написаха варненци в официалната им страница във Фейсбук:

"На вниманието на ВАР реферa Иво Андреев и асистента му Красимир Миланов. Беше ли детайлно разгледана ситуацията с играта с ръка в наказателното поле на Влатко Дробаров и видяха ли двамата, че топката се отклонява от коляното на футболиста на Черно море?. Допирът на кълбото до ръката на играча на "моряците" е следствие именно след удара в крака на Дробаров.

Не трябваше ли в тази ситуация ВАР съдията да извика Ивайло Стоянов да прецени сам дали е взел правилното решение. Защото ясно се вижда траекторията на топката, която може да се получи само след удар в коляното на футболиста, но не и при такъв само в ръката.

Притеснителното в случая е, че ВАР-аджиите мигновено потвърдиха отсъждането на Стоянов, някак си "от воле". Свикнали сме да виждаме как в много по-големи първенства подобни ситуации се разглежда многократно и детайлно, с много повторения и едва след това се вземат окончателни решения".