Двама българи продължават в репешажите на европейското до 23 г. в Баку. Петър Горняшки стартира с успех срещу  Георгиос Барбанос (Швеция) - 4:2 в категория до 72 кг на класическия стил. А на четвъртфиналите отстъпи пред грузинеца Георги Чеквадзе, призьор от европейски първенства за същата възраст и №1 в Европа от 2022-а, с 0:10. Съперникът му продължи на финала, така в утрешния ден Горняшки ще спори в пресявките, като очаква победителя от двубоя между турчин и унгарец.

В категория до 67 кг Димитър Георгиев загуби на старта от еврошампиона за 2023-а Азар Сариев (Азербайджан) - 5:9. Но противникът му стигна финал и даде втори шанс на младия ни национал, който в репешажите ще излезе срещу дагестанеца с полски паспорт Арсланбек Салимов, трети в света до 20 г.

В утрешния ден участието си започват и жените. На тепиха ще излязат три наши представителки - Емине Осман (50), Фатме Шабан (59) и Даниела Бръснарова (68).

В четвъртък ще стартират Ирена Бинкова (53), Несрин Сюлейманова (57), Гергана Стоянова (65) и Ванеса Георгиева (72). Жените са водени от треньорите Станка Златева и Стоян Петков, а мъжете в класическия стил от Юлиян Георгиев и Тарек Абделслам.

Наш съдия на първенството е Филип Манолов.