Магомед Рамазанов стигна до полуфиналите и е само на победа от олимпийската квота на квалификационния турнир в Истанбул.

Натурализираният у нас дагестанец постигна три успеха с по 10:0 до момента в категория до 86 кг.

На старта се наложи над латвиеца Иварс Самусонок, после преодоля руснака с молдовски паспорт Георги Рубаев, а на четвъртфиналите прегази и италианеца Арън Канева.

Неговият брат обаче Рамазан Рамазанов приключи участието си.

Още на старта при 74-килограмовите световният и европейски вицешампион отстъпи пред киргизстанеца Орозобок Токтомамбетов с 3:5. Съперникът му загуби в следващия кръг и българското участие приключи.

От надпреварата отпадна и Микяй Наим (65). Той постигна служебна победа на старта, но след това отстъпи със 7:8 на представителя на домакините Ахмед Думан, който в следващия кръг също загуби.

При най-леките Георги Вангелов започна с труден – 7:7 срещу корееца Сунгвон Ким, а на осминафиналите бе победен от индиеца Аман Аман – 4:10. Съперникът му, който е шампион на Азия и №1 в света до 23 г., стигна полуфиналите и при нов успех, Вангелов ще продължи в репешажите за бронза.

 

В тежка категория до125 кг Георги Иванов, европейски шампион до 23 г., загуби от опитния унгарец Даниел Лигети, носител на 5 медала от европейски първенства, с 1:12. Но запазва шансове да продължи в репешажите, след като противникът му също стигна полуфиналите.

 

При 97-килограмовите Ахмед Батаев стартира с успех срещу японеца Араш Йошида с 4:3, на четвъртфиналите обаче отстъпи пред молдовеца Раду Лефтер – 7:8. И също е с шансове да продължи на репешажите.