Българският професионален боксьор Тервел Пулев заяви преди сблъсъка си срещу Роли Ламбърт, че е направил хубави спаринги срещу стабилни спаринг партньори. Двубоят между двамата е за вакантната интерконтинентална титла в полутежка категория на WBA и ще бъде подглавен на бойната гала, която ще се проведе на 30-и март в "Арена София".

“Благодарим на всички. Благодарим, че дойдохте да се видим. Благодаря за подкрепата всеки път, когато сме тук или извън България, независимо къде сме. Ние го правим за България. Надявам се да се видим на 30 март в “Арена София", заяви Тервел след откритата тренировка на Ларгото в столицата.

“Подготовката мина добре. Смятам, че съм добре подготвен, направихме хубави спаринги срещу стабилни спаринг партньори, някои от тях бяха идентични като противника ми, така че се чувствам добре подготвен.

Когато идвахме насам с треньора му казах, че всеки един камък тук е на над 2000 години история. Нещо различно е, не да го направим в търговски център - направихме го тук, което има и различен заряд. Паралелът между боксът и историята има своето значение, защото всеки пише своята история. Надявам се, че повличаме крак за следващите поколения. Ние не сме вечни.

Много от боксьорите и треньорите ми казват, че много хора се запалват по залите и искат да се изявяват не само в олимпийския бокс, ами и в професионалния. За нас това е като малко признание", добави още Тервел Пулев.