Гладен съм за победи, мога да се боря всеки ден, защото от две години не съм се състезавал. Това заяви Магомед Рамазанов, след като триумфира с титлата на рейтинговия турнир по борба в Загреб.

"Това бе първото ми състезание от 2 години. През последната седмица имах 11 срещи, остава ми още една в събота“, каза състезателят.

Натурализираният дагестанец стана първи в категория до 86 кг в свободния стил, след като постигна пет победи, а на финала надделя над класния казахстанец Азамат Даулетбеков, двукратен шампион на Азия и трети в света, с 8:6, след като губеше с 0:5.

Надпревара бе дебютна за Рамазанов за България.

"Финалът бе малко труден, съперникът ми беше опитен – коментира състезателят на великотърновския клуб "Илия Павлов“. - Подготвих се сериозно за тази схватка. През първия период изоставах, но във втория атакувах и обърнах развоя на срещата“

30-годишният възпитаник на школата в Хасавюрт демонстрира истинско геройство, след като спечели и петте си срещи с температура и хрема.

Преди 6 дни той стана шампион на България, а ден по-късно се бори и в германската Бундеслига.

Тази събота му предстои пореден мач в Бундеслигата, а в средата на февруари ще стартира и на Европейското първенство в Букурещ, на което се надява също да е в топформа.

Рамазанов е европейски вицешампион за Русия (2020) и носител на световната отборна купа с тима на "Сборная“ (2019). Шампион на турнирите "Иван Яригин" в Красноярск (2022), "Али Алиев“ в Каспийск (2019), “Александър Медвед" в Минск (2019), “Циалковски" в Полша (2018).

Във великотърновския клуб "Илия Павлов" се състезава и по-малкият с 2 години негов брат Рамазан Рамазанов, който вече донесе за България три медала от големи първенства.