Смесените бойни изкуства продължават да са боен спорт номер 1 в Съединените щати вече близо десетилетие. Популярността на 30-годишния спорт расте с всеки изминал ден за сметка на бокса, но когато става въпрос за заплащане, нещата са коренно различни.

Поредното доказателство за това, че ММА състезателите дори и в най-комерсиалната  UFCорганизация, са далеч от хонорарите на боксьорите, дойде от състезателката Айлин Перес.

29-годишната аржентинка, която се състезава в категория "петел" има две победи и една загуба в своята UFC кариера. Южноамериканката постигна втория си успех през миналия уикенд, когато надви Луси Пудилова на галавечерта UFC Fight Night 232.

Перес обяви в едно от последните си интервюта, че в момента тя има договор с UFC "12/12". Това е най-разпространения вид контракт за новобранците - 12 000 долара за самия мач и още 12 000 при евентуална победа.

Така аржентинката си е гарантирала хонорар от общо 24 000 долара, но това далеч не е основния начин за изкарването на прехрана.

Перес сподели, че за последната една седмциа тя е прибрала около 30 000 долара от профила си в сайта за възрастни OnlyFans.

"Възползвам се напълно от OnlyFans, защото там изкарвам парите си. Така си купих кола. В UFC съм, защото обичам да се бия. Това е предизвикателство, което поставих пред себе си и го правя само от любов", заяви Перес.