България ще преследва седем квоти за Летните олимпийски игри в Париж тази година на предстоящата предпоследна световна олимпийска квалификация. Пресявките ще се проведат в италианския град Бусто Арсицио в периода 3-11 март.

Днес в Национален спортен комплекс "Диана" Българската федерация по бокс проведе открита тренировка за медиите с част от националите ни, които ще участват на предстоящата квалификация.

Президентът на родната федерация Красимир Инински пожела на родните бойци да оберат плодовете на своя труд, а след това им подари мартеници, които да им носят здраве и късмет. Националните селекционери при мъжете (Жоел Арате и Александър Александров) и жените (Борислав Георгиев и Роман Цветков) проведоха последната тренировка на родна земя, а ентусиазмът и усмивките по лицата на талантите ни бяха достатъчно доказателство за настроението и въодушевлението в родния тим дни преди заминаването им за северна Италия. Участие в тренировката взеха и боксьори от националния отбор на Гватемала, които останаха в България след участието си на Купа "Странджа", за да се подготвят за квалификацията.

България вече има три спечелени квоти за предстоящите Летни олимпийски игри - Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Хавиер Ибанес (57 кг). Българските боксьори ще трябва да се класират на полуфинал, за да си осигурят място на Игрите в Париж през лятото.

Ето и състезателите, които ще се опитат да спечелят квота на квалификацията в Бусто Арсицио.

ЖЕНИ

Златислава Чуканова (50 кг), Аслъхан Мехмедова (60 кг) и Джоана Нуамеруе (66 кг)

МЪЖЕ

Радослав Росенов (63.5 кг), Рами Киуан (71 кг), Кристиян Николов (80 кг) и Йордан Морехон (+92 кг)