Две от най-добрите шампионки на България в бойните спортове - Евелина Николова (борба) и Мария Оряшкова (самбо и борба), ще влязат в ролите на инструктори в семинар по самозащита, предназначен за жени, съобщава bgwrestling.bg.

Форумът ще се проведе тази събота, 2.03 от 10:30 часа в НСА. Лекцията ще продължи един час, а след това ще има практика в залата по борба от 11:30 до 12:30 часа.

Николова е бронзова медалистка от Летните олимпийски игри в Токио през 2021 г., докато Мария Оряшкова е шесткратна световна шампионка по самбо.

"Все повече хората започват да се грижат за себе си - следят за здравословно хранене, ходят на фитнес, старатя се да изглеждат добре", заяви пред Краси Станкова Евелина Николова.

"А самозащитата дава възможност, когато си на улицата да си по-уверен, с по-голямо самочуствие и при нужда да знаеш как да реагираш", споделя още многократната ни шампионка в борбата.

"Когато човек попадне в ситуация с агресивно поведение, най-важното е да запази самообладание и да не проявява страх", допълва най-титулуваната самбистка в света.

"Това се постига, когато поставиш човек в реални условия. Именно това ще се опитаме да направим в залата, изходът невинаги е самозащита или бой", добави Оряшкова.