Трикратният претендент за световната титла в тежка категория на професионалния бокс Кубрат Пулев заяви, че съперникът му Игор Шевадзуцкий от Украйна, известен като "Украинския Хълк", не е по-лош от Махмуд Чар, тъй като има подобен стил и е твърдо момче.

Двамата ще играят в главният двубой на боксова гала, която ще се проведе на 30-и март (събота) в "Арена София".

"Избрахме това място, защото е историческо, емблематично за България. Много телевизии предават и в чужбина, за да можем да представим страната си, имаме богата история, с която да се гордеем. Можехме да изберем всеки един мол, но това е емблематично място за българите“, сподели Пулев по време на откритата тренировка днес, която се проведе в Ларгото в столицата.

"Съперникът не е по-лош от Махмуд Чар, подобен стил, да не кажа, почти същия стил. Твърдо момче, здрав, идва за победа, преди един месец е имал мач, подготвен е. Виждате, че ние бяхме подготвени и реагирахме бързо за смяната на съперника. Очакват ни хубави мачове, ще бъде класно“, добави българският боксьор.

Кобрата обяви, че въпреки контузията Махмуд Чар ще дойде в София, за да наблюдава гала вечерта на живо.

"Случва се, спорт е, особено бокс. И на мен се е случвало да имам контузии. Фиксиран е мач с Чар през септември, но не искам да давам подробности. Правя невъзможното да е в България“, добави още Пулев.