Перфектна организация и силно представяне от всички участници видяха зрителите в пловдивската " Колодрума“ в рамките на двата дни на провеждане на международния турнир "Bulgaria Open“ . 687 таекуондисти от 12 държави взеха участие в различните възрастови групи на "форма“ и "спаринг“.

Събитието беше организирано от АСТК " Тракия“ и Българска федерация Таекуон-До ITF. Лично президентът на Европейската федерация Гранд Мастер Майкъл Пруит присъства в Пловдив и похвали домакините за отлично свършената работа по провеждането. Шампионатът беше официално открит от новоизбрания кмет на града Костадин Димитров, който е вицепрезидент на родната централа и Мастер Марио Богданов – председател на БФ Таекуон-До ITF.

Най-много медали в двата дни на проявата спечелиха Гърция с 35 отличия (13 златни, 10 сребърни и 12 бронзови ). На второ и трето място в генералного класиране се наредиха представителите на "Одесос“, Варна и "Фолкън“, Благоевград. Двете купи за най-технични състезатели при момичетата и момчетата бяха спечелени от български състезатели. Ана Тоновлиева ( " Калоян – Ладимекс) и Александър Георгиев ( Тервел 2006) заслужено получиха аплодисментите на публиката в залата при връчването на отличията им.

"Много силен турнир и благодарности към всички организатори, треньори, състезатели, съдии и официални лица. За пореден път доказахме ,че работим добре в клубовете и резултатите го показват. Имаме огромен потенциал и израстване при подрастващите, което е видимо от всички. Вярвам, че и на следващите големи турнири ще покажем силата и духа на българския боец“, сподели след края на турнира Мастер Марио Богданов – председател на БФ Таекуон-До ITF.

"Bulgaria Open 2023“ в Пловдив ще бъде запомнен и с рекордното гледане на зрители по време на прякото излъчване в ITF TV. Над 100 000 души от всички континенти видяха надпреварите в двата дни на турнира.