Петима български национали ще влязат в битка днес за място на финалите на Европейската купа по бокс в Будва (Черна гора). Решителните сблъсъци започват от 14:30 часа в следобедната сесия, когато цели четирима от нашите ще се качат на ринга.

Началото ще постави Ергюнал Себахтин. В категория до 48 килограма той ще срещне във втория двубой от програмата Барегам Харютюнян (Армения). Веднага след него финал ще преследва Ясен Радев (54 кг). Той ще боксира с Федерико Сера (Италия), а в петия двубой от списъка Радослав Росенов (60 кг) ще мери сили с представителя на домакините Томислав Джинович. В 13-ия мач от програмата, който трябва да започне около 17:30 часа, Йордан Морехон (+92 кг) ще срещне Владан Бабич (Сърбия).

Във вечерната сесия, която започва в 18:30 часа, ще има още един наш национал. Около 19:15 часа Хавиер Ибаниес (57 кг) ще боксира с Роланд Вереш (Унгария) в четвъртия двубой от програмата.

Отборът ни е воден от треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров. Може да проследите срещите ТУК.