България зае престижното 11-о място в класирането по медали на Световното първенство по бокс за юноши и девойки в Ереван, Армения.

Общо 51 страни взеха участие, като родните таланти се поздравиха с две отличия. Ангел Димитров спечели сребърен медал в категория до 50 килограма, а Янко Илиев взе бронз при 52-килограмовите.

Така националите ни, водени от олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева, пробиха в "Топ 15“ на подреждането. Те делят 11-ата позиция с Беларус и Германия.

На първо място е Русия с 16 отличия (7 златни, 2 сребърни и 7 бронзови). Втори са домакините от Армения с 10 медала (4-5-1), а трети са представителите на Узбекистан (4-3-4).

"Щастлив съм, че взех сребърен медал на Световното първенство в Армения – заяви след успеха Ангел Димитров. - Искам да благодаря на Българска федерация по бокс, на президента Красимир Инински, на треньорите от националния отбор и на моите лични треньори Борислав Георгиев, Стойка Кръстева, Петър Илиев, Стоимен Димитров и Роман Цветков“.

"Щастлив съм че спечелих бронзов медал от Световното първенство по бокс за юноши в Армения – заяви Янко Илиев. - Благодаря на Българска федерация по бокс, президента Красимир Инински и моите треньори Стойка Кръстева, Борислав Георгиев, Роман Цветков, Петър Илиев и Стоимен Димитров“.