Амеирканският боксьор в супер лека категория - Райън Гарсия, е дал положителна допинг проба в деня преди последния си мач. 25-годишният американец победи по категоричен начин Девин Хейни на 20 април, но не се справи с кантара преди мача и световната титла на Хейни на WBC не бе заложена.

Положителната проба на Гарсия е от деня преди мача, а забраненото вещество, с което боецът е уличен е остарин - вещество, което има подобни на анаболните стероиди ефект и увеличава мускулната маса, издръжливостта, а също така намалява и подкожните мазнини.

"Краля" има 10 дни на разположение, за да поиска отваряне на "Б" пробата. Ако и тя е положителна, то победата му ще бъде отнета.

Гарсия коментира темата и заяви, че никога не е употребявал забранени вещества.

"Всички знаят, че аз не лъжа. Никога не съм взимал нищо забранено. Дори да искам да го направя, не знам откъде да се снабдя. Та аз почти не използвам и хранителни добавки. Това са големи лъжи. Сритах му задника и това е положението", каза той в социалните мрежи.

Гарсия дори качи снимка на хранителна добавка, която според него е замърсила пробата му. Боксьорът дори видя политическа атака в случая, тъй като преди няколко дни той посети бившия президент на САЩ Доналд Тръмп и двамата си размениха любезност преди да позират за няколко снимки.