Бахчеванов Файт Академи се представи на високо ниво на изминалото Държавно Отборно първенство по кикбокс.

Участие взеха 58 клуба с общо 466 състезателя само в стил "лоу кик". Състезанието се проведе в Стара Загора.

Шампиони в категориите си станаха:

- Пламен Павлов мъже 54 кг.

- Еми Данова дев. старша възраст 52 кг.

Със сребро се окичиха:

- Виктор Крашевски юн.ст. 71 кг.

- Николай Попов момчета 11-12 г.

"Доволен съм от всички наши състезатели, всеки един показа техника, бойни умения, психика, желание и воля за победи. Изключителен дебют направи с победата си Георги Горанов срещу много сериозен и рутиниран противник", сподели пред агенция "ФОКУС" Бакчеванов.

"Фрактура на носа му попречи да продължи победния си път, но с показаното ни прави горди от това, което е научил от личният си треньор Георги Тодоров. Георги Киров при мъжете спечели убедително срещу изключително класен противник на осминафинала, но малко не му достигна на четвъртфинала да победи и влезе в медалите."

"Виктор Крашевски показа изключително красива игра с победа чрез отказване във 2-ри рунд на противника си на четвъртфинала и победа на полуфинала по точки срещу един от добрите в категорията се класира на финала срещу шампиона в категорията. След изключително оспорван и красив двубой малко не му достигна да победи и остана втори. Еми Данова в нейния безапелационен стил завоюва поредна шампионска титла в категорията си и продължи победната си серия за втора поредна година без загуба в трите стила."

"Пламен Павлов не остави абсолютно никакъв шанс на противника си на финала, като го пречупи и отказа в рамките на първата минута. Доказа, че е абсолютен шампион в категорията си при мъжете. Гордея се с всички вас шампиони и колеги треньори за положения труд и постигнати резултати. Благодарности на сплотения треньорски екип с главен треньор Станислав Бахчеванов, Илия Спасов и помощник-треньорите Георги Тодоров и Пламен Димитров", завърши Бахчеванов.