Българското участие на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Будва започва от днес. Четирима наши национали ще се качат на ринга, за да открият родната програма на шампионата в Черна гора.

Двама от тях ще боксират в следобедната сесия, която започва от 15:00 часа. В четвърти мач на ринг А, около 15:45 часа, ще видим Красимир Джуров (63.5 кг). Той ще се изправи срещу Стелиос Кирсанидис (Гърция). Николай Дишков (80 кг) е предвиден да дебютира в 10-ия двубой. Около 17:15 часа той ще срещне Ноа Хаджит (Белгия).

Във вечерната програма, която започва от 18:30 часа, отново на ринг А, ни очакват още два мача с българско участие. В четвъртата среща, около 19:15 часа атака на титлата започва Радослав Росенов (60 кг). 5-кратният европейски шампион ще стартира участието си срещу Лука Вельович (Босна и Херцеговина). Вечерта ще бъде закрита от Уилиам Чолов (75 кг). В 12-ия двубой от програмата, около 21:15 часа, 4-кратният ни европейски шампион ще срещне словенеца Гал Сепич.

България е представена от 7 боксьори на Европейското първенство. Отборът ни е воден от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев. Може да проследите срещите на следния линк: