Над 500 състезатели от 21 клуба от цялата страна взеха участие в Държавното първенство по Таекуон-До ITF, което се проведе в Панагюрище.

Младите таекуондисти премериха сили в много интересни и изпълнени с емоции битки в дисциплините форма, специална техника и самозащита, във всички възрастови групи: деца, юноши, девойки, мъже и жени.

Състезанието премина с перфектна организация от страна на община Панагюрище в лицето на кмета сабумним Желязко Гагов, както и с всеотдайната помощ на клуба домакин - таекуон-до клуб "Один". Това бе едно от най-интересни и оспорвани състезания в дисциплините форма, специална техника и самозащита, поставяйки началото на състезателен сезон 2024. Президента на Българска Федерация по Таекуон-До ITF, мастър Марио Богданов даде отлична оценка на видяното спортно техническо ниво на състезателите, като им пожела още по-добро представяне на предстоящото Държавно първенство в дисциплините "спаринг" и "силов тест", което ще се проведе в град София от 23-и до 25-и февруари ще се яви директна квалификация за Европейското първенство в град Копер - Словения.