Октагонът на UFC е цел и мечта за милиони, но малцина са тези, които успяват да се доберат до него веднъж, камо ли няколко пъти. Най-комерсиалната верига за смесени бойни изкуства не дава шанс за изява на много хора, но ако боец стигне дотам, значи е впечатлил я с харизма, я с умения, а понякога и с двете.

Точно такъв е случаят с най-новата придобивка на Дейна Уайт - Робелис Деспаин. 35-годишният кубинец, който е бронзов медалист по таекуондо от Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г., подписа контракт с организацията след поредното си впечатляващо шоу в клетката.

Деспаин спечели последния си мач в организацията "Fury Fighting Championship 84", което се проведе на 3.12. Кубинецът се нуждаеше от точно 6 секунди, за да просне на пода съперника си, пласирайки "йоко гери" с водещия си крак, последвано от мощно и точно дясно кроше в челюстта на Майлс Банкс.

Така Деспаин записа 4-та поредна победа в професионалната си ММА кариера, а в последните си три срещи той е прекарал общо 21 секунди в клетката! Минути след звездния нокаут, в ефира на "FuryFC" бе съобщено, че Деспаин продължава своя ММА път в UFC.