Българските таекуондисти спечелиха два златни и сребърен медала на състезанието от ранг "G1", което се проведе в Черна гора. След категорични победи, Християн Георгиев и Александра Георгиева се окичиха със златните отличия. Среброто завоюва Денис Димитров, възпитаник на клуб "Херея".

В категория - 54 кг. мъже, Християн се изправи срещу български представител - Цветан Якимов и спечели с резултат 2-0. В полуфинала нашето момче надделя над френският си съперник.

В предходните три мача френският спортист беше победител, но вчера Християн с изключително представяне успя да спечели и да стигне до финала. Във финала Християн се изправи срещу световния лидер от Хърватия, и това беше вторият път през миналия месец, когато се изправиха един срещу друг и този път българинът взе реванша с резултат 2-1 и с този златен медал добави важни 10 точки към своя общ брой точки. Националът ни Хистиян е и възпитаник на клуб "Ахил".

Александра Георгиева доминира при жените в кат - 49 кг. Тя победи гръцката си съперничка на полуфинал с резултат 2:0 и се класира за финала. В битка за златото срещу мощния си съперник от Турция, Алекс показа отлична форма и умения и спечели златен медал след два последователни рунда. С тази победа тя ще напредне в световната и олимпийска ранглиста. Националката ни е възпитаник на ТК "Левски".

Митко и Александър Джорджеви надделяха и в двете си срещи срещу опоненти от Словения и Босна в четвъртфинала, но загубиха във финала срещу своите френски и турски съперници и не успяха да спечелят медали.

Мартина Атанасова отпадна в първия кръг срещу съперник от Унгария.

Националите ни бяха предвождани от старши треньора на националния отбор Фарзад Золхадри, треньорите - Венцеслав Соколов от ТК "Ахил" и Станимир Лазаров от ТК "Херея".