Едмонд Назарян окончателно отпадна от състава за последната олимпийска квалификация в Истанбул. Двукратният европейски шампион все още е с възпаление на стара травма. Така в категория до 60 кг на класическия стил ще излезе Недялко Петров, пети на европейското за мъже през 2018-а.

Дебют на подобен форум ще направи и Калоян Иванов, който ще стартира във вакантната от Кирил Милов категория до 97 кг. На тепиха при 77-килограмовите се връща Айк Мнацаканян, трети в света и в Европа.

При 67-килограмовите ще излезе Абу Муслим Амаев, двукратен бронзов медалист от европейски първенства.

В свободния стил в тежка категория до 125 кг ще излезе Георги Иванов, който на предишната квалификация в Баку през април, дебютира при класиците, но не успя да спечели квота. По-рано този сезон европейският шампион до 23 г. стана първи на "Дан Колов“ и спечели златния пояс. При 74-килограмовите ще стартира Рамазан Рамазанов, трети в света и втори в Европа, а в по-горната категория до 86 кг ще спори неговият брат Магомед Рамазанов, който от този сезон се състезава за България. В своите категории олимпийските квоти ще атакуват опитните Георги Вангелов (57 кг), пети от игрите Токио 2020, и Микяй Наим, европейски вицешампион и носител на златния пояс "Дан Колов“ от 2021-а.

При жените Юлияна Янева ще направи дебют в по-горната за нея категория до 76 кг. През миналата година тя стана европейска шампионка при 68-килограмовите, а взе световната купа при 72-килограмовите през 2020-а. Мими Христова ще направи нов опит да вземе виза в категория до 68 кг. При 57-килограмовите ще стартира Евелина Николова, бронзова олимпийска медалистка, а Миглена Селишка, №1 в Европа от 2020-а, ще излезе при най-леките до 50 кг. Първите трима във всяка категория взимат квоти, а между двамата бронзови медалисти ще има допълнителна среща. На турнира ще има двама български съдии - Димитър Чифудов и Недялко Кирезиев. Жребият ще бъде теглен в сряда, а надпреварата започва в четвъртък със схватки при мъжете в класическия стил.

Следва пълният състав: 

В свободния стил треньорите Валентин Ангелов, Диан Динчев и Мариян Стойнев тръгват със следните състезатели: 

57 кг    Георги Вангелов, "Юнак-Локомотив", Русе

65 кг    Микяй Наим, "Левски"

74 кг    Рамазан Рамазанов, "Илия Павлов", В. Търново

86 кг    Магомед Рамазанов, "Илия Павлов", В. Върново

97 кг    Ахмед Батаев, "Юнак-Локомотив", Русе

125 кг    Георги Иванов, "Димитровград"

При класиците Братан Ценов и Емил Будинов ще разчитат на следните състезатели: 

60 кг    Недялко Петров, "Васил и Георги Илиеви", Кн

67 кг    Абу-Муслим Амаев, ЦСКА

77 кг    Айк Мнацаканян, ЦСКА

97 кг    Калоян Иванов, "Левски"

При жените Петър Касабов, Мирослав Гочев и Серафим Бързаков тръгват със следните състезателки: 

50 кг    Миглена Селишка, ЦСКА

53 кг    Ирена Бинкова, "Юнак-Локомотив", Русе

57 кг    Евелина Николова, "Ангел Гочев", Созопол

68 кг    Мими Христова, ЦСКА

76 кг    Юлиана Янева, "Юнак-Локомотив", Русе