Легендата Ивендър Холифийлд даде своето експертно мнение относно предстояия супер двубой между Тайсън Фюри и Олександър Усик. Британец и украинец се изправят един срещу друг тази вечер в Саудитска Арабия в битка за неоспоримата световна титла в тежката дивизия.

Така боксът ще има своя пръв абсолютен шампион в най-славната си дивизия в ерата на 4-те колана. За последно подобен мач бе осъществен през ноември 1999 г., когато Ленъкс Люис победи Холифийлд чрез единодушно решение.

Ако Усик победи, той ще стане едва вторият неоспорим световен шампион в полутежка и тежка категория. Първият, който постига това е именно Холифийлд.

"И двамата са прекрасни боксьори, които притежават свой уникален стил. Колкото по-спокойна е битката, толкова по-добре за Тайсън. Ако има много екшън и двамата са заети, вярвам, че Усик ще спечели", заяви "Истината".

"Усик е превъзходен боец. Тайсън ще заложи на изчакваща тактика, той много мисли в ринга. Фюри има предимство в габаритите, така че ако успее да държи Усик на дистанция, ще спечели. Все пак има по-дълги ръце и обсег. Ако Олександър съумее да скъси дистанцията и успее да използва бързите си ръце, нещата може да отидат в негова полза. Аз бях в неговата ситуация (бел.ред - на Усик). В неговия случай е много важно да се бие правилно и да следва плана си. В мача ми с Ленъкс той беше по-високият. Усик трябва да е пръв до удара, иначе контраатаките на Тайсън ще го съсипят. Ако той е твърде близо до Фюри, рано или късно ще бъде намерен", допълни Холифийлд, който ще бъде една от знаменитостите на първите редове около ринга.