Четирима българи ще излязат на ринга днес в битка за място на полуфиналите на Европейската купа по бокс в Будва, Черна гора. Победи ще им осигурят минимум бронзов медал от турнира, който е с общ награден фонд от 507 хиляди долара.

Хавиер Ибанес (57 кг) ще открие програмата с наше участие. Той ще боксира в трети мач от следобедната сесия, която стартира от 14:30 часа. Натурализираният кубинец, златен медалист от Европейските игри и носител на квота за Олимпиадата в Париж, ще срещне около 15:00 часа Данил Окоман (Молдова). В седми мач от програмата, около 16:00, Красимир Джуров (63.5 кг) ще боксира с друг молдовец - Янус Караван.

Във вечерната сесия, която започва от 18:30 часа, ще имаме още двама участника. Около 20:15 часа, в осми мач от програмата, Кристиян Димитров (86 кг) ще се изправи срещу Рафаел Хованисян (Армения). 30 минути по-късно на ринга трябва да излезе и Йордан Морехон (+92). Той ще боксира с Юрай Солдо (Босна и Херцеговина).

Извън сметките вече е Кристиян Николов (80 кг). Във вторник вечер той отстъпи на словака Андрей Шемез с 0:5 гласа. На Европейските игри в Будва отборът ни е воден от треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров.