Българската звезда в кеча Мирослав Петров Бърняшев, известен като "Русев" в WWE (Световната федерация по кеч) и "Миро" в AEW (All Elite Wrestling) отбеляза 10 години, от дебюта си в основния ростер (Кечистите, с които разполага дадена кеч-компания, влизат в специален списък, който се нарича ростер (на английски: roster). Ростерът може да претърпи промени във всеки един момент, било то заради външни фактори като контузии или вътрешни като уволнения и напускания, или заради наемането на някоя нова звезда) на Световната федерация по кеч.

На 6-и декември 2013-а година българинът се качи на ринга на федерацията на Винс Макмеън като "Александър Русев" и победи Зак Райдър на "хаус шоу" (често се използват, за да представят предстоящи телевизионни шоута), провело се в Стоктън Арена в Стоктън, Калифорния.

"Дебютирах в основния ростер на WWE "на живо" преди десет години. Два месеца по-късно официално дебютирах през 2014 г (в телевизионно шоу на компанията). Помните ли мача", написа Миро в профила си в Instagram.

Официалният дебют на Бърняшев беше на турнира "Кралски грохот", състоял се на 26-и януари 2014-а година в препълнената "Енерджи Център" в Питсбърг, Пенсилвания.

Тогава Миро влиза като "Александър Русев" в "Кралското меле", в което участват 30 кечисти.

Той влиза под номер 6. Задържа се около 6 минути и е елиминиран едновременно от 4 души – Сет Ролинс, Кофи Кингстън, СМ Пънк и Коуди Роудс. Оставя страхотно впечатление, след което всичко е история!

Осем години Бърняшев е част от най-известната кеч компания в света, но през пандемията той, заедно с още 30 кечисти са освободени от веригата заради свиване на бюджета.

Последва ново предизвикателство - подпис с най-бързо развиващата се кеч федерация в света - All Elite Wrestling, за която Мирослав Бърняшев работи и до момента.

Към статията може да видите и видео с едни от най-добрите моменти в кариерата на Миро в Световната федерация по кеч (WWE).