Следващият съперник на Кубрат Пулев е едно от най-загадъчните явления в мътния свят на професионалния бокс. 39-годишният сириец Махмуд Чар е роден в Бейрут, Ливан и има германско гражданство.

През 2019 г. Чар, който изгради име и репутация в Германия под името Мануел, стана част от промоутърската къща на Ивайло Гоцев и Джон Уърт "Epic Sports". Дни преди да подпише с родния промоутър, Чар реши да си върне името Махмуд под претекст, че иска да се върне към корените си и да използва името, което родителите му са дали.

"Името Мануел ми бе дадено от германските ми промоутъри. Аз не съм си го избрал и не съм го искал. Аз съм Махмуд, това име ми е дадено от родителите - означава "Любимец на Господ".

И докато през последните години Кубрат Пулев се би срещу Хюи Фюри (2018), Богдан Дину (2019), Антъни Джошуа (2020) и Дерек Чисора (2022), то в същото време професионалната кариера на Чар се премести от боксовата в съдебната зала.

В края на 2017 г. Мануел спечели вакантната редовна титла на Световната боксова асоциация, побеждавайки Александър Устинов. Това е втората по значимост титла на ръководния орган, а истинският световен шампион с пояса на WBA е украинец на име Олександър Усик. Хората, които следят профи бокса детайлно знаят, че преди години WBA дори въведе ТРЕТА! световна титла - "златна". За радост, тя бе премахната сравнително бързо, след като ръководителите на асоциацията бяха подложени на остри критики за раздаването на колани наляво и надясно.

В края на 2017 г. Антъни Джошуа бе "Супер" световен шампион на федерацията, но победата над Устинов направи Чар първият германец, който се кичи с прозвището световен шампион от времето на легендарния Макс Шмелинг.

През септември 2018 г. Чар трябваше да се бие срещу пуерториканеца Фрес Окуендо, но двубоят бе отменен заради положителна допинг проба на сириеца.

През 2021 г. година световната му титла бе отнета от WBA заради неактивност, което звучи повече от логично и доста закъсняло. При завръщането си на ринга Мануел надви непобедения дотогава американец Кристофър Лъвджой чрез нокаут във втория рунд. Следващият мач на Чар трябваше да е бъде срещу американеца Тревър Брайън, но Чар на два пъти не получи виза за Щатите и битката пропадна. Стигна се до съдилища, а на другата пейка седеше небезизвестния американски промоутър Дон Кинг. Чар обвини Кинг и WBA, че работят срещу него в опит да отнемат колана му. Някъде там Чар започна работа с нова германска промоутърска къща - "ЕСВoxpromotion". След като съдът отреди в полза на Чар и дори нареди да му върнат световната титла, Чар направи своето незабелязано завръщане на ринга през 2021 г. срещу споменатия Лъвджой. Година по-късно Чар отново се качи между въжетата и надви обещаващия германец Никола Милачич чрез нокаут в третия рунд.

И така се стигна до 2022 г., когато Чар се изправи срещу 45-годишния албанец Нури Сефери. "Двубоят" се проведе във най-обикновена боксова зала в Хамбург, в което нямаше да има нищо лошо, разбира се, ако двубоят се провеждаше по някакви нормални правила. Оставяйки настрана обстановката и всичко друго, изумителен си остава фактът, че разликата в класите между Чар и Сефери е епохална и такъв мач не бива да се провежда дори на спаринг, камо ли да се брой за официален!!!

Рядко пъти съм бил по-изумен от факта, че при една от тирадите на Чар срещу Сефери, "Албанският Тайсън" просто поиска почивка в стил "Чакай малко, чакай малко". Реферът на ринга не отброи нито нокдаун, нито пък реши да прекратява мача. Шоу за чудо и приказ. Половин минута по-късно нещата започват да излизат извън контрол и третият човек на мини-ринга решава да прекрати ОФИЦИАЛНИЯ МАЧ! Трета победа, този път чрез технически нокаут във втория рунд.

Простата сметка показва, че за последните 7 години Мануел/Махмуд Чар има 7 непълни рунда професионален бокс! Въпреки това, през миналата година WBA върна официално титлата на Чар и го провъзгласи за световен шампион. Едно от задължителните условия за това бе, че Чар трябваше да се бие срещу Джарел Милър до 14-и октомври 2023 г. Познайте дали сблъсъкът се състоя! Милър предпочете мач с Даниел Дюбоа и по-дебел хонорар, а Чар продължи с търсенето на противници. Второто условие за връщането на пояса бе, че победителят от този несъстоял се мач трябваше да се бие срещу следващия в редицата. Така след като и двете условия не бяха изпълнени, Чар изтегли късата клечка да защитава за пръв път колана си срещу двукратен претендент за реална световна титла Кубрат Пулев. Мач, който преди 4-5 години никога нямаше да се състои, защото "Кобрата" беше зает да се бие с истински боксьори, които макар да не бяха Топ 5 или Топ 10, бяха сериозни и уважавани имена.