Олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева поставиха висока оценка за представянето на националите ни на Световното първенство по бокс за юноши и девойки в Ереван (Армения). Талантите ни спечелиха сребърен и бронзов медал, като се наредиха на 11-то място в крайното класиране по отличия. Ангел Димитров зае второ място при 50-килограмовите, а Янко Илиев се нареди трети в по-горната категория, до 52 кг.

"Много съм доволен от представянето на отбора ни. Световното първенство бе на изключително високо ниво, конкуренцията бе много сериозна. Но нашите момчета показаха, че не отстъпват на съперниците си. Играха добре, винаги има какво да се желае, но като цяло показаха сериозен потенциал. Трябва да продължат да работят и да надграждат, защото нивото ще се покачва с всяка следваща година. Благодаря както на ръководството на федерацията, така и на треньорите по клубове и на моите колеги, защото без тях нищо от това няма да е възможно“, сподели Петър Лесов.

Стойка Кръстева добави: "Доволни сме от резултатите, които постигнахме. Малка България излъчи финалист и бронзов медалист на Световно първенство и това няма как да не ни радва. Конкуренцията бе на много високо ниво и за да се справим с нея, трябва да сме обединени и заедно да работим за реализиране на целите си. Имаме потенциал и за още медали, както при момчетата, така и при момичетата. Ще продължим да работим, за да повишаваме нивото. Благодарим на ръководството на федерацията, на Министерството на спорта, на треньорите по клубове, защото тези резултати са плод на работата на всички“.

От своя страна Ангел Димитров и Янко Илиев се заканиха да продължат да преследват мечтите си. А именно – спечелване на медал от Олимпийски игри.