Бразилецът Алешандре Пантоя е новият шампион на UFC в категория "муха". 33-годишният южноамериканец победи мексиканеца Брандън Морено в главното подгряващо събитие на галавечерта UFC 290, която се проведе в Лас Вегас.

Победата за Пантоя дойде след изиграването на всичките 5 рунда, а съдиите около Октагона отсъдиха неединодушно в полза на новия крал на дивизията (46-49, 48-47, 48-47).

Пантоя доминираше в началото и в края на сблъсъка, докато Морено намери най-много успех в третия и четвъртия рунд. Шампионът всячески се стараеше да пренесе двубоя на земята, където предимството му бе осезаемо. Претендентът пласираше удари от най-различни ъгли и стойки и още в самото началот успя да свали съперника си със мощно кроше в главата.

Решаващия последен рунд премина под диктовката на Пантоя, който отново разчиташе на кикбоксовите си умения и дръжеше опонента си на дистанция. В самия край на мача бразилецът успя да свали Морено на земята, което в крайна сметка му донесе и победата.

Това е втора победа на Пантоя срещу Морено. Първата среща между двамта от 2018-а завърши с триумф за южноамерикнаецът чрез единодушно решение.