Здрава битка, с обрати и драматични моменти. Това предложиха на зрителите българските представители в тежка категория Йордан Морехон и Петър Белберов (+92 кг) на Купа "Странджа" днес.

Двамата оправдаха очакванията и направиха зрелищен сблъсък, който вдигна зрителите по трибуните на крака.

Натурализираният кубинец се поздрави с труден успех с 3:2 съдийски гласа. Морехон и Белберов си размениха по един рунд, като бронзовият медалист от Евро 2015 взе първата част, но настоящият трети от Европейските игри обърна нещата във втората. Морехон показа повече свежест в третия рунд, за да вземе и победата в края.

Така националът ни се класира за 1/4-финалите, където ще срещне Алгирдас Баниулис (Литва). Мачът им е на 8 февруари.

При 63.5-килограмовите Красимир Джуров (63.5 кг) отстъпи на Йерасил Танкай (Казахстан) с 0:5 гласа. Националът ни започна по-колебливо мача, но във втория рунд повиши нивото. Всичко се реши в третата част, където за съжаление Джуров не успя да обърне резултата, въпреки мощната подкрепа от трибуните.

В друга среща от деня Мартин Златков (+92 кг) бе надигран от молдовеца Николай Бурдуя след два рунда. Отново при най-тежките Кирил Борисов бе принуден да се откаже след втория рунд в мача си с Николос Бегадзе (Грузия) след контузия на ръката.