Светлана Каменова и Радослав Росенов са тазгодишните носители на Купа "Странджа“. Най-старият международен боксов турнир в Европа завърши в неделя, а България се отличи с 3 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала. Националите ни заслужиха отличията с цялостното си представяне в хода на надпреварата. Каменова бе безапелационна в категория до 57 килограма, докато Росенов преодоля много тежки противници по пътя към златото при 63.5-килограмовите. Ето какво казаха двамата носители на трофея.

"С всеки изминал мач ставаше все по-добре и по-добре. За мен, това е едно мини световно първенство, първи турнир, след като получих тази нелепа контузия през септември и ме извади от строя за няколко месеца. Сантиментално е, че взимам купата, защото това е втори такъв трофей за мен. Откакто съм с Борислав Георгиев имам три първи места и е едно показно, че се работи в правилната посока и ако всичко е наред, да не говоря предварително, но целият отбор ще се представи подобаващо на следващите турнири“, каза доволната Светлана Каменова.

"Не беше лесно да стигна до първото място, защото жребият беше тежък, а и е нова категория за мен. Имаше и много добри боксьори, които са участвали на европейски и световни първенства за мъже, печелили са медали. Аз съм малко по-лек за категорията си, което също е проблем донякъде, но ето че с Жоел Арате работим много добре и сме в добра посока. На финала съперникът ми беше много добър, реномиран, с победи над качествени боксьори. Радвам се, че в третия рунд успях да се вдигна и да покажа, че заслужавам първото място“, заяви от своя страна Радослав Росенов.