Националът на България по бокс - Рами Киуан, ще участва на Олимпийските игри в Париж! Той извоюва мястото си на ринга на най-големия спортен форум, след като спечели четвъртфиналния си мач в категория до 71 килограма от квалификациите в Бусто Арсицио (Италия).

Рами показа пълния си потенциал в битката с бронзовия медалист от световното първенство в Ташкент – Вандерсон де Оливейра (Бразилия). Двубоят бе много тежък, като българинът успя да наложи стила си с много движение и игра от дистанция. Бразилецът търсеше повече единични и тежки попадения, но защитата на Киуан бе почти непробиваема и го изведе до успех с 4:1.

Рами изкова аванс от 3:1 съдийски гласа след първите два рунда. Това накара съперникът му да рискува още повече в третата част и позволи на националът ни да контрира отлично и да вземе своето.

Победата означава дебют на 23-годишния Рами Киуан на олимпийските игри в Париж през лятото. Той е четвъртият ни боксьор, който си гарантира място във френската столица до момента. Преди него това направиха Хавиер Ибаниес (57 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг).