Дългоочакваният реванш между двамата най-добри боксьори в полусредна категория - Терънс Кроъфорд и Ерол Спенс-младши, е под сериозна въпросителна.

Терънс и Ерол се изправиха еидн срещу друг през 2023 г. в един от най-интересните и очаквани сблъсъци, а залогът бе абсолютната титла в дивизията.

Срещата премина под пълния контрол на 36-годишния Кроуфорд, който спечели чрез технически нокаут в 9 рунд. Така "Бъд" спечели четирите световни титли, но малко след това от Международната боксова федерация му отнеха пояса и го присъдиха на американеца Джарон Енис.

В договора за мача между двамата шампиони имаше клауза за реванш, която бе активирана от Спенс, но сега мачът е поставен под съмнение заради здравословното състояние на "Истината".

Спенс се е подложил на операция за премахване на перде на окото, от която е се възстановява поне два месеца. Това се случва 29 месеца след като Спенс отлепи ретината си по време на спаринг.

Хирургическата интервенция означава, че Спенс може и да не дочака Кроуфорд, който може да избере мач с непобедения Енис и така за втори път да се бие в мач за неоспоримата световна титла.