Състезателите на спортните клубове "Стар тийм“ и "Вокил“ са победителите в последния за 2023 година международен турнир от календара на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

Варненският "Вокил“ получи купата за най-много спечелени отличия в тежкия стил на ринг К1, след като излъчи 7 шампиони и 1 бронзов медалист.

Втори на почетната стълбичка се качиха представителите на СК "Шуменска крепост“ Шумен с актив от 5 златни, 5 сребърни и 1 бронз.

Трети на ринг станаха домакините от СК  "Бултрас Файт Клуб“ Пловдив със спечелени 4 златни, 8 сребърни и 8 бронзови отличия.

В надпреварата на татами победители са организаторите от СК "Стар тийм“ гр. София с внушителните 71 златни, 83 сребърни и 100 бронзови медали.

Втори се класираха СК "Масару“ София със спечелени 44 златни, 19 сребърни и 86 бронзови отличия.

Трети в надпреварата на татами се наредиха кикбоксьорите на СК "Балкан Файтерс“ Благоевград с 9 златни, 7 сребърни и 7 бронза.

В общото класиране по медали България е на първо място с 198 златни, 198 сребърни и 240 бронза. Втори са кикбоксьорите на Хърватия с актив от 7 златни, 9 сребра и 5 бронза. Трети се наредиха представителите на Турция с 5 златни, 1 сребърен и 1 бронз.

Международният турнир в стиловете пойнтфайтинг, лайт контакт, киклайт контакт и К1 се проведе в спортен комплекс "Сила“ в Пловдив, като на татамито и ринга се състезаваха кикбоксьори от 45 клуба от България, Турция, Босна и Херцеговина и Хърватия.

Организатори на "Top Ten Plovdiv Open“ бяха клубовете "Стар Тийм“  и "Бултрас“ със съдействието на БККМТ.

Конфедерацията с председател Галин Димов връчи специални награди на най-изявените ни национали  за положеният ни труд през годините. Това бяха специални карти с отличията "заслужил майстор на спорта“, "майстор на спорта“ и "заслужил треньор“.

Отличени за своята перфектна работа бяха Теодора Кирилова, Кристина Николова, Иван Кръстанов, Кирил Илиев и Калина Бояджиева, които получиха карти с названието "заслужил майстор на спорта“.

Анелия Тодорова и Моника Петкова са носители на званието "Майстор на спорта“, а за най-добри треньори бяха отличени Иво Деспотов, Стефан Костадинов, Иван Георгиев, Тодор Козладеров, Владимир Вълев и Марио Кирилов.