Националът на България по бокс в категория до 71 кг - Рами Киуан, говори след завоюваната квота за предстоящите Летни олимпийски игри в Париж.

"Още съм в еуфория. Радвам се, че си свършихме работата, защото дойдох за квота и вече я имам. Двубоят с италианеца (втори кръг) наистина бе сред преломните моменти, защото очаквах по всякакъв начин да предотвратят победата ми. Но след като приключи първия рунд и ми дадоха 5-0, всичко тръгна по моя път. Играта ми се получи и нещата се наредиха. Никога не тръгвам с предварителни прогнози, не искам да поставям цели. Вече при свършен факт обаче мога да кажа, че отиваме в Париж за олимпийско злато. Ще дам всичко от себе си. Не обичам да говоря преди нещата да са станали, но сега голямата цел е ясна“, каза Рами и допълни, че веднага след победата си над третия в света Вандерсон де Оливейра (Бразилия) се е чул със своята майка и е бил засипан с множество съобщения.

Киуан призна, че слабото му представяне на Купа "Странджа“ преди месец е оказало позитивно влияние върху играта му в Италия. "Купа "Странджа“ определено ми помогна да стъпя на земята, да се осъзная. Малко се реех в облаците, но ми напомни, че ще има мачове, в които трябва да се бориш със зъби и нокти. Макар че в Италия не ми се наложи, всичко мина с лекота, но това беше, защото бях много сериозно настроен и дадох всичко от себе си“.

Рами сподели мнението си и за развоя на квалификацията в Италия:

"Смятам, че Злати Чуканова определено бе ощетена и заслужаваше квота. Тя игра с филипинка, която е побеждавала на Световното първенство. Съдийството обаче бе скандално. Не е моя работа, но за мен Злати спечели този мач. Радослав Росенов беше ощетен от липсата на късмет – тежък жребий, след което му се отвори аркада, която му попречи да спечели мача със сърбина. Но има още една квалификация в Тайланд, където ще вземем още квоти, вярвам го“.

Националът ни се прицели в златото от Европейското първенство в Белград след месец. "Вече Париж е приоритет пред всичко останало. Предстои да продължим подготовката, европейско за мъже, след което ще се фокусирам изцяло върху формата за Париж. Предполагам, че ще играя на европейското, имам желание да спечеля европейска титла при мъжете, не съм печелил злато, така че искам да го направя“, завърши Киуан.

Втората световна олимпийска квалификация ще се проведе в Банкок, Тайланд. Турнирът е от 23 май до 3 юни. Преди това националите ни ги очаква участие на Европейското в Белград от 18 до 28 април.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top fan