Роселин Бачевски си гарантира минимум бронзов медал от провеждащото се в Плоещ, Румъния, европейско първенство по бокс за юноши и девойки. Националът ни при подрастващите в категория над 80 килограма се класира за полуфиналите, след като вчера надви арменеца Рустам Намоян чрез единодушно съдийско решение. За място на финала Бачевски ще се изправи срещу украинеца Олександър Слиесариев.

Така България вече има минимум три бронзови отличия от състезанието. Преди Бачевски, на полуфинал се класираха Христеа Нинова и Ангел Димитров.

Днес ни очакват още три мача с българско участие. Христеа Нинова ще атакува финал в категория до 50 килограма. Тя ще боксира в петия мач на следобедната сесия, която започва в 13:00 часа, с представителката на домакините Ребека Мюлер.

За медали на ринга ще се качат Ангел Самуилов (48 кг) и Янко Илиев (52 кг). Те ще играят на четвъртфинали. Самуилов ще срещне в 15-ия мач от следобедната програма румънеца Николас Бончу, а Илиев ще боксира в първия двубой от вечерната сесия (17:30 часа) с Никола Богатиноски (Сърбия).