Бившият двукратен световен шампион в тежка категория - Антъни Джошуа, пристигна в Саудитска Арабия. "Ей Джей" ще се изправи срещу шведа Ото Валин тази събота вечер в Рияд в главния мач на галавечер, която ще събере на един ринг едни от най-добрите боксьори в тежката дивизия за последните 5-6 години.

Британецът с нигерийски корени даде и първото си интервю вчера пред местни и световни медии, но от добронамерения и вечно усмихнат боксьор нямаше и след. Задължителната медийна изява видимо не бе по вкуса на Джошуа, който отговаряше с една-две думи с цел по-бързо приключване.

Когато бе попитан дали Саудитска Арабия се превръща във втория му боксов дом, имайки предвид предстоящия му трети мач там, Джошуа отговори:

"Не знам, вие ми кажете."

На последвалия въпрос какво мисли за Рияд, бившият шампион отново бе кратък с отговора си:

"Фокусиран съм само върху мача. Не съм видял почти нищо от града. От хотела в залата и обратно. Това е."

Последваха още два въпроса, на които Джошуа отново отговори с половин уста.

Изключително рядко явление е в професионалният бокс, особено когато става въпрос за тежка категория, звезда от ранга на Джошуа да не рекламира предстоящия му мач.

При победа над Валин и успех на Дионтей Уайдлър над Джоузеф Паркър, двамата победители по всяка вероятно ще се изправят един срещу друг в мач, който закъсня с около 4-5 години.