Остават броени дни до най-важния сблъсък в бокса за последните 24 години. В събота вечер българско време (ранните часове на неделя) един срещу друг ще се изправят двамата най-добри боксьори в тежката категория - световните шампиони Тайсън Фюри и Олександър Усик.

Двамата ще определят първия неоспорим шампион на тежката дивизия в ерата с 4 световни титли. Битката ще се проведе в Саудитска Арабия, като самите боксьори и техните щабове вече са на арабска земя, за да се аклиматизират към по-особения климат там.

Седмицата на боя винаги е съпътствана с много медийни изяви и интервюта, като засега главните действащи лица спазват благоприличие и уважение един към друг. Не точно така стоят нещата при техните отбори. Бащата на Тайсън Фюри - Джон Фюри, който неизменна част от боксовия антураж на своя син, отново попадна под светлините на прожекторите по грешните причини.

Джон Фюри предизвика същински хаос, след като попадна сред фенове и част от екипа на Усик, като двете страни си разменяха обичайните обиди и закани. Страстите взеха превес, когато главата на клана Фюри удари с глава украински фен на сантиметри от него. Това наложи намесата на охранители, които да озаптят Фюри-старши и "противниците му". Удара отвори рана в челото на Джон Фюри, който крещеше в лицата на феновете на Усик:

"Никой не може да ни победи".