Спортният комплекс на едни от най-добрите ни боксьори - Кубрат и Тервел Пулеви беше отчасти съборен, съобщава Нова ТВ.

По-малкият от братя Пулеви - Тервел заедно с жена му - волейболистката Диана Ненова обясниха пред медията, че става дума за своеволие от страна на инвеститор, който възнамерява в района да бъде издигната 19-етажна сграда с подземни паркинги.

"Вижда се откъде са влезли с тежка техника в сградата, после запушиха с гипсокартон. И това се опитаха да фалшифицират, представиха ни снимка, че не било пробито. Доста дилетански опити да се заличи нещо, което е очевадно", обясни Пулев пред Нова ТВ.

"Ако колоните бъдат бутнати с багер, ще падне цялата сграда", добави жена му Диана Ненова.

"Така нареченото ПБЗ (План за безопасност и здраве) за събаряне на част от сгради не е вярно, защото това е една постройка. Вижда се от кадастъра. Тук има затваряне на очите на държавните органи", смята Пулев.

Инвеститорът не застана пред телевизията, но обясни, че събореното е 100% собственост на фирмата, която представлява. Той добави, че частно-правните въпроси ще защитава по съдебен ред.

Бяха потърсени и институциите в района.

"Ние сме спазили буквата на закона. Нищо повече не може да направим. Предстои да се предприемат действия от администрацията на Столична Община. Със заповед на кмета ще се реши какво трябва да се направи за укрепването на сградата", коментира Витан Влахов, зам.-кмет на район "Лозенец".