Два златни и три бронзови медала за националния отбор на България по ММА е равносметката от първия състезателен ден на Европейското по ММА за момчета (-14г), кадети (-16г) и юноши (-18г) в Белград, Сърбия.

Европейски титли в своите категории извоюваха Лазар Рачков (52кг, момчета) и Мартин Петков (77кг, кадети).

С бронзови медали се окичиха Мартин Матев (44кг, кадети), Петя Петрова (52кг, кадетки) и Мартин Стоилов (72кг, кадети).

Освен петте спечелени медала, други пет от българските национали успяха да достигнат до класиране сред най-добите 6 в категориите си - Каан Ибрям (40кг, момчета), Йордан Иванов (57кг, момчета), Георги Русев (57кг, кадети), (Александър Делчев (44кг, кадети), Данаил Милчев (63кг, кадети).

“Първият ден на Европейското първенство в Белград се оказа много успешен за нас. Радвам се, че въпреки крехката възраст на нашите състезатели и това, че повечето от тях участват за пръв път на голямо първенство, те успяха да представят достойно страната ни на най-големия международен форум по ММА организиран в Европа. Поздравявам всички медалисти, техните лични и национални треньори, както и всички, които са съпричастни към дейността на Българска федерация по ММА и ни подкрепят. Класирането ни сред петте най-добри страни в Европа, сред 32 държави участнички е огромен успех. Надявам се с Божията помощ да продължим да се представяме така успешно и в следващите състезателни дни на Европейското първенство", каза председателят на родната федерация Станислав Недков.