Радослав Росенов изнесе страхотно представление и вдигна трибуните на крака при дебюта си в 6-рундов двубой. 19-годишният ни национал, който е 5-кратен европейски златен медалист при юношите и младежите, участва в гвоздея на програмата на галавечерта в Париж – Нощта на шампионите, организирана от Международната боксова асоциация ИБА.

Българинът се изправи срещу трикратния световен №1 и олимпийски сребърен медалист Стефан Умиа в категория до 62 килограма, който се превърна в истински спектакъл.

Двамата проведоха много зрелищна битка, която в крайна сметка отиде в посока представителя на домакините. Французинът, който е голямата надежда на своята родина за златен медал от Игрите в Париж след 9 месеца, стигна до успех след съдийско решение. Битката се игра в "Халите“ на столицата пред сериозна тълпа, която бе заела места както по трибуните, така и по перила и стълби на търговския център, един от най-големите в "Града на любовта".

С представянето си Росенов още веднъж показа, че не случайно е считан за следващия голям боксьор на световната сцена. Той бе поканен специално за сблъсъка от организаторите, като направи много силно впечатление и преди седмица, когато боксира за златния медал от Европейската купа отново с Умиа на турнира в Будва.