Ивет Горанова, която е настояща световна вицешампионка и олимпийска шампионка в категория до 55 кг "кумите" при жените, говори първо пред "Фокус" след спечеления исторически сребърен медал за страната ни в каратето.

Медалистката сподели в специално интервю за радио и агенция "Фокус", че Българска национална федерация по карате има нов президент и това е Русалин Русалинов, който е и сенсей на клуб "Петромакс" от Плевен, за който се състезава Горанова.

"На 6-и октомври имаше Общо събрание, на което се гласува г-н Русалин Русалинов да поеме федерацията. С мнозинство победи. Аз също влязох в Управителния съвет на федерацията. Всъщност, аз влезнах още през февруари месец когато господин Алексей Петров ме предложи, а сега също станах част. Радвам се. Мисля, че трябва да бъда част от УС, защото каратето се променя постоянно. Правилата в него се променят. Мисля, че вече имам доста опит в този спорт и мога да помогна, както на федерацията, така и на националния отбор. Заместник-председател ще бъде бившият генерален секретар Борис Николов. Мисля, че са добър екип. Има много неща, върху които трябва да работим. Има много неща, които трябва да променим, но знаем, че всичко се случва по-бавно. Важното е да има работещ и искащ да работи екип, за да можем всички да вървим нагоре. Важно за Федерацията е да има здрав, стабилен, перспективен национален отбор", заяви Горанова в първото си интервю след историческия медал от Световното първенство по карате за България в студиото на "Фокус".

Цялото интервю очаквайте в следващите дни!