Бронз и две пети места спечелиха младите ни джудоки на Европейската купа за младежи и девойки в Грац, Австрия.

Отличието взе Виктор Скерлев (73 кг), който постигна 4 победи в репешажите, след като загуби на старта от Охад Мортиз (Израел).Но се реваншира с успех над Нури Гентер (Германия), Айдън Рзаев (Азербайджан), Юксел Гокер (Турция), както и над Том Булокини (Израел), с което се класира за малкия финал.

Там трябваше да мери сили със съотборника в "Шун джудо" Димитър Господинов, който не излезе. Преди това Господинов бе дисквалифициран за непозволено действие срещу грузинеца Саба Халишвили. За Скерлев това е четвърти медал този сезон, след като взе два бронза и сребро на състезания от същия ранг.

На крачка от подиума остана и Снежана Граматикова - пета в категория до 57 кг. Джудистката на "Локомотив" (Сф) направи също силни срещи.

Тя постигна 4 победи, а в малкия финал отстъпи пред Беатрис Команче (Бразилия) след трето предупреждение. Снежана стартира с успех над Мая Патане (Германия), после преодоля и Джурджия Вукадинович (Сърбия) с ипон, на четвъртфиналите отстъпи пред Евгения Галич (Словакия), но след това взе две победи в репешажите - над Илай Хайн (Израел) и Клои Линк (Великобритания).

При младежите Хейдар Ел Аши (90 кг) се нареди 7-и.

В турнира участие взеха 396 състезатели от 29 страни, които дойдоха с първите си състави.