Българската националка по борба - Евелина Николова, спечели златен медал от Гран при турнира по борба на Испания. Бронзовата олимпийска медалистка ликува при 57-килограмовите, след като в решителната схватка се наложи над канадката Миа Фрейзън с 10:6.  

Преди това българката записа още две победи. На старта тя бе категорична срещу полякинята Анджелика Митковска – 12:0, а на полуфинала имаше трудна среща с корейката Куон Йонгджин. Нашето момиче губеше с 1:5, но успя да обърне резултата, за да завърши победоносно с 9:7. В ъгъла на азиатката бе Муун Еу Джае, двукратен олимпийски вицешампион.

Край тепиха Евелина получаваше наставления от личния си треньор Мирослав Гочев, призьор от световни и европейски първенства и международен съдия. В напреварата участие взеха състезатели от над 30 държави.

"Щастлива съм от този медал, защото показва, че подготовката ни върви в правилна посока", каза Евелина.

"Турнирът беше силен, много класни състезатели бяха дошли, за да си направят проверка. Целта на всички е световното в Белград през септември, което е и първа олимпийска квалификация. Преди това имах лагер в Италия, който мина спокойно и бе много пълноценен. Засега всичко върви по план", добави българката.

Това бе и първа международна изява за Евелина след Европейското в Загреб през април, на което тя се завърна с бронз след дълго лечение на травма. През юни Евелина спечели и поредна титла на България.