317 състезатели от всички клубове в България взеха участие в Държавното първенство по Таекуон-До ITF, което се проведе в столичната зала " Триадица“. Турнирът беше за деца, юноши, девойки, мъже , жени и ветерани на спаринг и силово чупене. Пълните трибуни през двата дни на събитието допълнително дадоха стимул на таекуондистите да покажат най-доброто от себе си и финалите на спаринг се превърнаха в изключително зрелище. Доста често съдийската комисия начело с Мастер Вергилий Ситнилски трябваше да гледат видеозаписи на спорни положения и да вземат категорични решения.

Шампиони по медали във всички възрастови групи станаха Фолкън (Благоевград) със спечелени 23 отличия ( 10 златни, 7 сребърни и 6 бронзови ). Второто място в генералното класиране зае Тайгър Тийм ( Перник) с 5 златни, 5 сребърни и 7 бронзови медала. Третата позиция в крайното подреждане е за АСТК Тракия, Пловдив – 4 златни, 5 сребърни и 9 бронзови отличия. В залата присъстваше и кметът на Пловдив Костадин Димитров, който е вицепрезидент на БФ Таекуон-До ITF . Той изгледа срещите в компанията на президента на федерацията Марио Богданов.

"Много силно Държавно първенство. Оспорвано във всички възрасти и високо техническо ниво. Младите ни състезатели показаха голямо израстване и бъдещето е пред тях. Сигурен съм, че ежедневната работа по клубовете ще ги направи още по-добри таекуондисти с които да се гордеем на международни форуми. Отлична организация и добро съдийство. Поздравявам всички състезатели и треньори за всеотдайната работа и представянето в зала " Триадица“, каза Мастер Марио Богданов – Президент на БФ Таекуод-До ITF.

Приключилият шампионат в София беше и квалификация за влизане в националните отбори за Европейското първенство, което ще бъде в Словения от 15 до 25 април 2024 година. Преди него ще бъде и традиционния двуседмичен лагер на националите в Благоевград.