Спортен клуб Бахчеванов Файт Академи се представо отлично на последния за годината международен турнир по кикбокс Top Ten Plovdiv Open. Надпреварата се проведе на 15-17 декември. Домакините от Стар Тийм и Бултрас се справиха на много високо ниво с организацията и сложиха черешката на тортата на една успешна година за българския кикбокс.

Антонио Бошнаков представи Бахчеванов Файт Академи в турнира за юноши младша възраст кат. 57кг. и завоюва шампионската титла. В полуфинала победи с най-атрактивния нокаут на събитието (приложено видео), а на големия финал спечели по безапелационен начин с 3 на 0 съдийски гласа.

"Искам да поздравя и да изкажа благодарност към Българска Конфедерация Кикбокс и Муай тай, организаторите Стар Тийм и Бултрас за брилянтната организация, която беше на световно ниво по всички изисквания и стандарти на WAKO. Огромни благодарности към съдийските бригади на ринг и татами за перфектната работа и отлични отсъждания, с които за пореден път допринесоха за поредния класен турнир, превърнал се в празник на кикбокса за всички състезатели, треньори и родители", сподели Станислав Бахчеванов, негов личен треньор, за "Фокус".

"Поздравявам момчетата и ръководството на Делта Гард за обезпечаването на охраната, реда и спокойствието по време на турнира. Огромни благодарности към моя колега Илия Спасов за цялостния тренировъчен процес, който провеждаме заедно с всички наши възпитаници. Благодарности към Константин Кърджалийски и неговия екип в Гоце Делчев, които следвайки моите тактически напътствия и също помогнаха за подготовката на Антонио. Горд съм с представянето на моя възпитаник Антонио Бошнаков, който показа изключително израстване. Точно следваше моите наставления и заслужено победи по безапелационен начин в двата си двубоя срещу изключително сериозни и рутинирани противници и завоюва шампионската титла в най-тежкия стил в кикбокса K-1. Гордея се с теб момче", допълни Бахчеванов.