Мъжкият ни национален отбор по бокс навлиза в последен етап от подготовката си на базата в Белмекен. Вече две седмици състезателите ни тренират усилено на високопланинската база, а редом до тях са и част от водещите имена на България от професионалния ринг.

Седмица преди завръщането си в София, старши треньорът Жоел Арате изрази задоволството си от нивото и старанието, което боксьорите показват в хода на подготовката.

"Дотук изпълняваме плана си на 100 процента. Всички са здрави и тренират много усилено. Харесва ми начинът, по който се влагат, защото той е показателен за онова, което сме си поставили като цел – спечелване на още квоти за Олимпиадата в Париж и съответно медали във Франция“, сподели от Белмекен специалистът.

След завръщането си в София националите се очаква да проведат и една седмица спаринги с боксьори от чужбина. В България трябва да пристигнат водещите имена на Алжир и Монголия, които да се готвят заедно с нашите момчета за Купа "Странджа“. 75-ото юбилейно издание на най-стария боксов турнир в Европа ще се проведе от 4 до 11 февруари в зала “София“.