Състезателите от Карате клуб "Ронин 11“ се представиха на изключително високо ниво на провелата се Световна младежка лига от K1 сериите по карате и спечелиха 2 медала за България – златен, благодарение на Петър Михайлов и бронзов, завоюван от Борис Ханджиев. Това е най-силното представяне на България на турнир от този ранг, като клубът е единственият, който печели 2 медала за страната ни. Елитният турнир се проведе от 29 юни до 2 юли в град Пореч, Хърватска, като в него участваха над 3200 каратеки от 78 държави.

"Изключително съм горд с представянето на състезателите ни, които доказаха, че с много труд и постоянство идват и добрите резултати. Щастлив съм, че виждам толкова много млади момчета и момичета, които са отдадени на спорта, имат огромен хъс за победа и следвайки духа на спортсменство демонстрират своята отдаденост към спорт, който учи най-вече на дисциплина и себеусъвършенстване.“, сподели Илиян Мечков, председател на УС на Карате клуб "Ронин 11“.

Петър Михайлов завоюва златен медал в категория кадети до 57 кг. Това е първото подобно постижение за България в тази възрастова група, като по пътя си Петър отстрани състезатели от 7 държави, общо 96 участника в категория и се качи на най-високото място на стълбицата, съответно с резултати: 8-0 Сърбия; 9-0 Италия; 3-1 Италия; 5-1 Франция; 5-5 Германия; 2-1 Белгия; 2-0 Латвия.

Борис Ханджиев се представи блестящо и достигна до почетното трето място при деца  до 14 години, изигравайки 5 срещи, като при първата отпадна след резултат 0:0 и съдийско решение. В репешажите за медал той отстрани състезатели от Португалия с 5:0, от Германия с 6:1, Гърция 0:0 - победа със съдийско решение, и накрая от Украйна с резултат 5:2, с което завоюва бронз за България.

Мартин Михов завърши на девето място в своята категория от 96 участника, като това за него беше дебют при кадетите.

Треньорът на състезателите от КК "Ронин 11“ – Лъчезар Цветков, подчерта отличното представяне и на останалите участници в турнира, които спечелиха по няколко срещи в техните категории, но не им достигна малко за медал - Владислав Вакарелов, Пламена Никифорова, Ивета Георгиева, Димана Русева, Виктория Николова.