Австралиецът Джак Дела Мадалена доказа за пореден път, че професионалните бойци са едни от най-коравите и издръжливи атлети в света.

27-годишният състезател на UFC записа своята 17-а професионална победа на последната галавечер на организацията, която се проведе през изминалия уикенд в Маями, САЩ.

Мадалена надви бившия претендент за титлата в полусредна категория Жилберт Бърнс, но пътят до триумфа не бе никак лек.

Мадалена получи тежко счупване на лявата си предмишница още в първия рунд, но въпреки това успя да стисне зъби и да изчака своя момент в третата и последна част, когато нокаутира бразилския си опонент.

Джак пласира смразяващо коляно в главата на Бърнс, след което го довърши с ръце преди срещата от главната карта на UFC 299 да бъде прекратена.

След мача мениджърът на Мадалена показа рентгенова снимка на своя боец, на която ясно се вижда счупването на една от двете кости, които съставят предмишницата.

Блестящата победа над Бърнс донесе на Мадалена допълнителен бонус от 50 000 долара за "Представяне на вечерта", но малко след това Атлетическата комисия на щата Флорида спря състезателните права на победителя, докато специализиран ортопед не му позволи завръщане в клетката.