Кубрат Пулев обеща шоу и зрелище за всички по време на официалната пресконференция преди следващия му мач. 42-годишният софиянец ще се изправи срещу украинеца Игор Шевадзуцкий. Първоначално "Кобрата" трябваше да се бие за обикновената световна титла на WBA срещу Махмуд Чар, но сириецът с германски паспорт получи контузия и се оттегли от свой мач за пореден път през последните години.

На галата ще има общо осем мача, като освен от Кубрат и брат му Тервел Пулев, българско присъствие ще има от Кирил Русинов, Петър Драганов, Боби Велев, дебютантът на професионалния ринг Даниел Асенов и Слави Аврамов.

"Аз обичам да говоря по същество. Галата ще бъде зашеметяваща и интересна за всички. Ще има интересни битки, които ще бъдат интересни дори и за тези, които не са огромни фенове на бокса. Новият ми опонент е подготвен и във форма, играл е само преди месец. Благодаря му, че бързо прие нашата покана, защото трябваше да се взимат бързи и емоционални решения. С Махмуд Чар имам насрочен мач за титлата през септември. Пожелавам му пълно възстановяване, след което ще видим дали нещата ще се случат по план", сподели двукратният претендент за световната титла.