Доволен съм от представянето си в Париж. Така Радослав Росенов коментира участието си на галавечерта във френската столица в сряда, когато се изправи срещу трикратния световен шампион и олимпийски сребърен медалист Софиан Умиа.

Двамата боксираха в 6-рундов мач в центъра на Париж пред няколко хиляди зрители, а 19-годишният българин показа добро ниво срещу един от най-силните в света при 60 и 63.5-килограмовите.

"За мен беше важно да усетя самата атмосфера там, тъй като голямата ми амбиция е да участвам на Олимпийските игри догодина и натам съм насочил подготовката си – коментира Росенов. - Самата галавечер беше хубава. За мен това бе първи такъв мач, не бях играл 6 рунда досега и действително накрая се поуморих, докато съперникът ми е изключително опитен, трикратен световен шампион, олимпийски медалист, играл е и в такива срещи преди това и си пролича в края на мача. Отново се обади и проблемът с ръката, така че реших и да не рискувам излишно. За мен е важно, че трупам опит на такова ниво, безценен при това. Срещу най-силния боксьор в тази категория в момента. Показах добра игра и в първите три рунда смятам, че бях по-добър и резултатите в картите на съдиите сочат в тази посока“.

Радослав Росенов и Умиа се срещнаха и на финала за Европейската купа в Будва миналата седмица.

"Това бе още една стъпка напред в развитието ми – категоричен е българският боксьор. - Направих много добър турнир, на финала обаче излязох малко скован срещу Софиан, тогава за пръв път се изправих срещу него. Във втория рунд се отпуснах и заиграх по-добре, изравних играта, но той е много опитен и спечели. Но от видяното в този мач, след това показах по-добро ниво в Париж, защото усетих неговия стил, променихме доста неща в моя и се получи по-добре“.

Росенов продължава подготовка на "Дианабад“ в посока Европейското първенство до 22 години, което отново ще е в Будва от 10 до 20 ноември.

"Целта е златният медал – не крие амбициите си Росенов. - Ще отида в Будва, за да спечеля шеста титла и втора в тази възраст, като това ще ми бъде и последен турнир в тази категория. След това продължавам в горната, за да спечеля квота за Игрите в Париж. Надявам се, че ще имам време да възстановя и травмите, тъй като проблемът с ръката ме преследва вече цяла година и не винаги съм на 100 процента. Но благодаря много на треньорите – Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, с които израснах при мъжете и трупам нови умения, развивам се и вървя в правилната посока. Усещам се по-добър през тази една година и с опита, който вече имам, вярвам, че ще изпълня целите си“.