Юбилейното 75-то издание на Купа "Странджа“ официално е открито. Най-старият международен боксов турнир в Европа стартира днес с участието на близо 300 боксьори от 30 страни. Официалното начало бе поставено на церемония, в която участваха президентът на БФ Бокс Красимир Инински, зам.-министъра на физическото възпитание и спорта проф. Даниела Дашева и техническия делегат Драголюб Радович.

"Купа "Странджа“ е най-добрият и известен турнир в света. Радвам се, че отново съм тук и съм част от това събитие. За мен е удоволствие, защото както всяка година, Българска федерация бокс и президентът Красимир Инински са се погрижили да организират по най-добрия начин този турнир. През годините техният екип е доказал, че е на изключителна висота и допринася с работата си за развитието на спорта“, каза г-н Радович.

"За втори път съм на турнир "Странджа“. Поздравявам ръководството на федерацията и нашите състезатели и треньори, които се справят отлично. Имаме вече три олимпийски квоти, надяваме се на още и да спечелим медали в Париж. Поздравявам федерацията и за отличната организация. Разбира се, най-много искам нашият отбор да спечели, защото съм пристрастна“, сподели от своя страна проф. Дашева.

"Приветствам ви с добре дошли и се надявам да станете свидетели на изключително качествени срещи, на световно ниво. Да изпитаме всички удоволствието от спорта, който обичаме. Развълнуван съм, че отбелязваме 75 години от организирането на този турнир. Пожелавам на всички състезатели да се представят на най-високо ниво и да се пазят от контузии. Нека най-добрият да победи“, каза президентът на БФ Бокс Красимир Инински, който откри Купа "Странджа“.