Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев може да се бие за обикновената световна титла на WBA в тежка категория. Информацията е на известния боксов журналист Дан Рафаел, който твърди, че "Кобрата" ще се изправи срещу 39-годишния Махмуд Чар.

Според Рафаел, битката вече е договорена, като тя ще се проведе в София. По всяка вероятност мачът ще се проведе през март, но все още няма нищо официално.

Световната боксова асоциация има две световни титли в тежката дивизия - украинецът Олександър Усик е притежател на "Супер" титлата, докато Чар държи т.нар. обикновена титла.

Сириецът Чар има германско гражданство и дълги години се биеше под името Мануел Чар, но преди няколко години реши да смени обратно името си на Махмуд.

Той е една от най-противоречивите фигури в бокса, имайки предвид факта, че остава "шампион", въпреки че не се е бил от декември 2022 г. За последните 32 месеца той има едва три мача, а въпросната титла бе спечелена от Чар през 2017 г. и така и не я защити никога.

42-годишният Пулев се завърна на ринга през декември 2023 г., побеждавайки поляка Анджей Вавжик чрез единодушно решение в САЩ.